Després de la gran vaga general estudiantil del 12F: totes i tots als carrers!

Descarrega el cartell

Dissabte 16F: Manifestació 17h Plaça Espanya (Barcelona)

Dijous 21F: VAGA GENERAL

El 12 de febrer milers d’estudiants vam buidar les aules i vam sortir als carrers cridant amb força “Els carrers seran sempre nostres!”. El Sindicat d’Estudiants teníem clar que era clau donar una resposta contundent el dia de l’inici del judici farsa de l’1-O, i quina millor manera que a través de l’eina més potent que tenim: la vaga general!

La convocatòria va tenir tant impacte que a la Generalitat no li va quedar més remei que posposar les segregadores Competències Bàsiques que eren previstes, que vam denunciar i seguim denunciant amb força.

La gran vaga estudiantil d’ahir va ser un magnífic tret de sortida a un període de mobilitzacions que inclourà una gran manifestació per aquest dissabte 16F a les 17h Plaça Espanya i la vaga general per aturar-ho tot el dijous 21F. Després de l’espectacular vaga i mobilitzacions estudiantils del 1-O de l’any passat el Sindicat d’Estudiants vam reclamar la convocatòria d’una vaga general de treballadors/es i estudiants, un nou 3-O, que permeti avançar en la lluita, i ara més que mai és el moment!

Així, després de les mobilitzacions contra el Consell de Ministres del 21D i la vaga general estudiantil i les concentracions en les places de desenes de localitats d’ahir, des del Sindicat d’Estudiants fem una crida als i a les estudiants d’instituts i universitats a la vaga general estudiantil el proper 21F, per reforçar la mobilització unificada del moviment estudiantil i la classe treballadora en una gran jornada de vaga general que paralitzarà l’activitat econòmica i social del país contra la repressió franquista, en defensa del mandat de l’1-O i per la construcció de la República catalana dels treballadors/es i el jovent.

La vaga general del 21F, convocada a nivell estudiantil tant pel Sindicat d’Estudiants com pel SEPC i a nivell laboral per la Intersindical-CSC i USTEC-STEs en el cas del professorat, amb la crida a la mobilització d’ANC, Òmnium, CUP i CDRs, ha de servir per retornar l’eix reivindicatiu als carrers. Cap confiança en els polítics de dretes de la Comissió Europea! Cap confiança en els tribunals franquistes! Els dirigents de CCOO i UGT han de deixar de mirar cap a una altra banda i unir-se de forma activa a la convocatòria de la vaga general! Els sindicats alternatius que encara no s’han pronunciat han de fer-ho donant suport de forma enèrgica a la vaga contra la repressió feixista!

Tots aquells i aquelles que de veritat volem derrotar el règim capitalista del 78 i construir una República catalana sense retallades, sense desnonaments, sense atacs als drets democràtics, sense justícia patriarcal masclista i homòfoba i sense reformes laborals lesives pels treballadors/es, agermanada amb els pobles de l’Estat espanyol i d’Europa, hem de prendre el timó del Procés! La lluita als carrers és l’únic camí per frenar l’ofensiva repressiva i aconseguir unes condicions de vida dignes per a tots i totes!

Tothom als carrers contra la repressió franquista!

Per la República dels treballadors/es i el jovent!

Uneix-te al Sindicat d’Estudiants!

_______________

Semana de lucha: ¡seguimos en las calles contra la represión franquista!

Después de la gran huelga general estudiantil del 12F: ¡todas y todos a las calles!

Descarga el cartel

Sábado 16F: Manifestación 17h Plaça Espanya (Barcelona)

Jueves 21F: HUELGA GENERAL

El 12 de febrero miles de estudiantes vaciamos las aulas y llenamos las calles gritando con fuerza 'Els carrers seran sempre nostres'. El Sindicat d'Estudiants teníamos claro que la clave era dar una respuesta contundente el dia del inicio del juicio farsa del 1-O, i qué mejor forma que utilitzando la herramienta más poderosa que tenemos: la huelga general.

La convocatoria tuvo tanto impacto que a la Generalitat no le quedó más remedio que posponer las segregadoras Competencias Básicas que estavan previstas, que denunciamos y seguimos denunciando con fuerza.

La gran huelga general del 12F fue un magnífico punto de partida a un periodo de movilizaciones que incluirá una gran manifestación este sábado 16F a las 17h en Plaça Espanya i la huelga general para pararlo todo el jueves 21F. Después de la espectacular huelga y las movilizaciones estudiantiles del 1-O del año pasado, el Sindicat d'Estudiants reclamamos la convocatoria de una huelga general de trabajadoras y trabajadores y estudiantes, un nuevo 3-O, que permitiera avanzar en la lucha, i hoy más que nunca es el momento.

Así pues, después de las movilizaciones contra el Consejo de Ministros el 21D i la huelga general estudiantil i las concentraciones en las plazas de decenas de localidades de ayer, desde el Sindicat d'Estudiants llamamos a los y las estudiantes de institutos y universidades a la huelga general el próximo 21F, para reforzar la movilización unificada del movimiento estudiantil i la clase trabajadora en una gran jornada de huelga general que paralizará la actividad económica y social del país contra la represión franquista, en defensa del mandato del 1-O y por la construcción de la República catalana de los trabajadores y la juventud.

La huelga general del 21F, convocada a nivel estudiantil tanto por el Sindicat d'Estudiants como por el SEPC i a nivel laboral por la Intersindical-CSC i USTEC-STEs en el caso del profesorado, con el llamamiento a la movilización por parte de ANC, Òmnium, CUP i CDRs, ha de servir para devolver el eje reivindicativo en las calles. ¡Ninguna confianza en los políticos de derechas de la Comisión Europea! ¡Ninguna confianza en los tribunales franquistas! Los dirigentes de CCOO y UGT deben dejar de mirar hacia otro lado y unirse de forma activa a la convocatoria de la huelga general. Los sindicatos alternativos que todavía no se han pronunciado deben hacerlo dando apoyo de forma enérgica a la huelga contra la represión fascista.

Todos y todas aquellas que de verdad queremos derrotar el régimen capitalista del 78 y construir una República catalana sin recortes, sin desahucios, sin ataques a los derechos democráticos, sin justícia patriarcal machista y homófoba y sin reformas laborales lesivas para los trabajadores, unida a los pueblos del Estado Español y de Europa, hemos de tomar la dirección del Porcés. ¡La lucha en las calles es el único camino para frenar la ofensiva represiva y conseguir unas condiciones de vida dignas para todas y todos!

¡Todas y todos a las calles contra la represión franquista!

¡Por la república de los trabajadores/as y la juventud!

¡Únete al Sindicat d'Estudiants!

banneringles

banneringles

banner

banner

banner

banneringles

banneringles

bannersindicalistas

bannersindicalistas