¡Más de 150.000 jóvenes llenamos las calles de Catalunya contra la represión y por la república!

Galería de fotos y vídeos

La huelga general estudiantil convocada por Universitats x la República, el Sindicat d’Estudiants (SE) y el SEPC ha sido un éxito total: las aulas han permanecido vacías durante toda la jornada y más de 150.000 jóvenes han salido a las calles de diferentes ciudades. La manifestación de Barcelona, con más de 100.000 estudiantes tanto de universidad como de Institutos, ha desbordado todas las previsiones abarrotando las arterias centrales de la capital catalana hasta el punto de que la Plaça de Sant Jaume (lugar final de la manifestación) se llenó varias veces y cuando la cabecera de la marcha estaba entrando en ella todavía había manifestantes al principio de la misma en Via Laietana. En Tarragona, Girona y Lleida también miles de estudiantes vaciaron las aulas y tomaron las calles. Esta es la demostración incontestable de la enorme fuerza de la juventud en lucha por la república catalana, por la libertad de los presos políticos, el retorno de los exiliados y el fin de la represión del Estado franquista.

Hoy, cuando se cumple un año de la histórica jornada del 1 de Octubre de 2107, en la que el pueblo de Catalunya derrotó la represión del régimen monárquico del 78 y votó mayoritariamente por la república, centenares de miles de jóvenes y trabajadores salimos a las calles con más determinación sí cabe. La manifestación de Barcelona transcurrió en un ambiente de gran entusiasmo y combatividad, entonándose varias veces “Els Segadors” y coreando consignas a favor de la libertad de los presos políticos, contra la represión policial y exigiendo una huelga general que continúe la lucha en las calles hasta hacer realidad la república. También fueron muy coreadas consignas contra la monarquía y el capitalismo, y es de resaltar la participación de grupos de profesores y las constantes muestras de simpatía por parte de los trabajadores y trabajadoras que se cruzaban con la marcha.

Desde la megafonía del Sindicat d’Estudiants denunciamos la política de gestos vacíos del gobierno del PSOE, que aunque ha acercado a los presos a Catalunya los mantiene en la cárcel y se niega a aceptar el derecho de autodeterminación del pueblo catalán y el reconocimiento de la república del 1 de Octubre. Así mismo se criticó duramente al Govern y los dirigentes de PDeCAT y ERC, por la brutal represión perpetrada el sábado 29 por los Mossos d’Esquadra hacia los miles de manifestantes que protestaban pacíficamente contra la celebración de un acto fascista en homenaje a los policías y guardias civiles que dejaron 1.000 heridos y golpearon a miles de personas que ejercían pacíficamente su derecho al voto hace un año.

Esta denuncia, y la exigencia de la dimisión del Conseller d’Interior, Miquel Buch, que el domingo 30 todavía se atrevió a defender la brutal actuación de los Mossos, fue apoyada masivamente con gritos de “Buch dimisión” y “Els carrers seran sempre nostres”. También se corearon consignas contra la manipulación de numerosos medios de comunicación que ocultan en sus informaciones la represión sistemática y las agresiones fascistas que se han multiplicado con total impunidad.

Esta movilización histórica del movimiento estudiantil forma parte de una gran jornada de lucha, iniciada desde primeras horas de la mañana por las protestas de los CDR en carreteras y vías de tren, y que continuarán esta tarde noche con manifestaciones masivas en todas las ciudades de Catalunya.

Estas jornadas también están subrayando un hecho relevante: la voluntad de ir hasta el final que el pueblo y la juventud estamos demostrando, choca con los intentos constantes del Govern, los dirigentes del PDeCAT y muchos dirigentes de ERC de frenar este movimiento popular y masivo por su carácter revolucionario, e intentar negociar a espaldas del pueblo la renuncia a la república manteniendo la continuidad con las políticas capitalistas. Pero la realidad es tozuda, y una vez más somos una mayoría los que hemos dicho basta ya de régimen del 78, basta ya de monarquía corrupta, basta ya de recortes y represión. Queremos una república de los trabajadores, la juventud y el pueblo que sirva para resolver los problemas sociales y acabar con la pobreza, la austeridad, el desempleo, los desahucios, la represión, el machismo y la corrupción del sistema.

La vaga estudiantil de l'1 d'Octubre ha estat un èxit aclaparador. Més de 150.000 joves hem omplert els carrers de Catalunya contra la repressió i per la república!

La vaga general estudiantil convocada per Universitats x la República, el Sindicat d'Estudiants (SE) i el SEPC ha estat un èxit total: les aules han estat buides durant tota la jornada i més de 150.000 joves hem sortit als carrers de diferents ciutats. La manifestació de Barcelona, amb més de 100.000 estudiants tant d'universitat com d'instituts, ha desbordat totes les previsions omplint les artèries centrals de la capital catalana fins al punt que Sant Jaume (lloc on ha finalitzat la manifestació) s’ha omplert diverses vegades i quan la capçalera estava entrant a la plaça encara hi havia manifestants al principi de Via Laietana. A Tarragona, Girona i Lleida també milers d'estudiants han buidat les aules i han pres els carrers. Aquesta és la demostració incontestable de l'enorme força del jovent en lluita per la república catalana, per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió de l'Estat franquista.

Avui, quan es compleix un any de la històrica jornada l'1 d'octubre de 2107, en què el poble de Catalunya va derrotar la repressió del règim monàrquic del 78 i va votar majoritàriament per la república, centenars de milers de joves i treballadors hem sortit als carrers amb més determinació que mai. La manifestació de Barcelona ha transcorregut en un ambient de gran entusiasme i combativitat, entonant diverses vegades "Els Segadors" i corejant consignes a favor de la llibertat dels presos polítics, contra la repressió policial i exigint una vaga general que continuï la lluita als carrers fins a fer realitat la república. També han estat molt corejades consignes contra la monarquia i el capitalisme, i es de destacar la participació de grups de professors i les constants mostres de simpatia per part dels treballadors i treballadores que es creuaven amb la marxa.

Des de la megafonia del Sindicat d'Estudiants hem denunciat la política de gestos buits del govern del PSOE, que tot i que ha acostat els presos a Catalunya els manté a la presó i es nega a acceptar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya i el reconeixement de la república de l'1 d'Octubre. Així mateix s’ha criticat durament al Govern i els dirigents de PDeCAT i ERC, per la brutal repressió perpetrada dissabte 29 pels Mossos d'Esquadra contra els milers de manifestants que protestaven pacíficament contra la celebració d'un homenatge feixista als policies i guàrdies civils que van deixar més de 1.000 ferits i van colpejar a milers de persones que exercien pacíficament el seu dret al vot just fa un any.

Aquesta denúncia, i l’exigència de la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, que diumenge 30 encara es va atrevir a defensar la brutal actuació dels Mossos, ha estat recolzada massivament amb crits de "Buch dimissió" i "Els carrers seran sempre nostres". També s’han corejat consignes contra la manipulació de nombrosos mitjans de comunicació que oculten a les seves informacions la repressió sistemàtica i les agressions feixistes que s’han multiplicat amb total impunitat.

Aquesta mobilització històrica del moviment estudiantil forma part d’una gran jornada de lluita, iniciada des de primeres hores del matí per les protestes dels CDR a carreteres i vies de tren, i que continuaran aquesta tarda nit amb manifestacions massives a totes les ciutats de Catalunya.

Aquestes jornades també estan subratllant un fet rellevant: la voluntat d’anar fins al final que el poble i el jovent estem demostrant, xoca amb els intents constants del Govern, els dirigents del PDeCAT i molts dirigents d'ERC de frenar aquest moviment popular i massiu per el seu caràcter revolucionari, i intentar negociar a esquenes del poble la renúncia a la república mantenint la continuïtat de les polítiques capitalistes. Però la realitat és concreta, i un cop més som una majoria els que hem dit prou al règim del 78, que ja n’hi ha prou de monarquia corrupta, que ja n'hi ha prou de retallades i repressió. Volem una república dels treballadors, el jovent i el poble que serveixi per a resoldre els problemes socials i acabar amb la pobresa, l’austeritat, l’atur, els desnonaments, la repressió, el masclisme i la corrupció del sistema.

banneringles

banneringles

banner

banner

banner

banneringles

banneringles

bannersindicalistas

bannersindicalistas