Galería de fotos y vídeos de las protestas

La huelga de 72 horas convocada por el Sindicat d’Estudiants contra la represión y la infame sentencia del Supremo, y a favor de la república catalana de los trabajadores y la juventud, está siendo inmensa. El seguimiento de la misma supera el 90% en los institutos y universidades, que llevan vacíos desde la jornada de ayer, pero lo más importante es la auténtica riada de cientos de miles de jóvenes que han abarrotado las calles de Barcelona, Tarragona, Lleida y Girona y muchas más localidades, en las manifestaciones estudiantiles más multitudinarias que se recuerdan en décadas.

Ni los intentos de criminalización del Gobierno y del Estado, ni la represión van a pararnos en nuestra justa lucha por el derecho a decidir, por la república y la libertad de los presos políticos.

En un ambiente eléctrico y entusiasta ¡más de 200.000 jóvenes hemos ocupado todo el centro de Barcelona! desde Plaça Universitat, Via Laietana, Plaça Catalunya… Dos enormes pancartas firmadas por el Sindicat d’Estudiants y Esquerra Revolucionària han abierto en Plaça Universitat la marcha con los siguientes lemas: “Per la república catalana del poble, els treballadors i el joven. Aturem la repressió franquista. Vaga general!”.

La potencia de la movilización ha sido extraordinaria, como reflejan las fotos y los vídeos que ya han circulado por las redes sociales. En ningún momento se ha dejado de corear y cantar consignas: “Llibertat presos polítics”, “Els carrers seran sempre nostres”, “Som república”, “La nostra sentència, independència!”, “Li diuen democràcia i no ho és!”, “Catalunya Antifeixista!”, “Fora les forces d'ocupació”, “Vaga general”, “Aqueste judici és una farsa”, y muchas más. Los mítines que las compañeras han lanzado a lo largo de toda la movilización han sido aplaudidos a rabiar, igual que el discurso de Coral Latorre, secretaria general del Sindicat d’Estudiants, en una movilización que ha desbordado todas las previsiones.

Campaña de criminalización. No nos van a callar ni nos doblegarán

Tanto la huelga general estudiantil de 72 horas como la impresionante movilización de hoy, sin precedentes en los últimos cuarenta años, responde a todas las mentiras y manipulaciones que desde el Gobierno del PSOE, Cs y el PP, la policía y los Mossos, y el grueso de los medios de comunicación, han vertido en lo que es ya una monstruosa campaña de criminalización contra la lucha ejemplar del pueblo de Catalunya.

La calumnia de presentar nuestra determinación de salir a las calles como un “tumulto violento” —no en vano Pedro Sánchez utilizó en su discurso de ayer miércoles por la noche la palabra “violencia” en más de treinta ocasiones—, incluso como terrorismo, no tiene nada que ver con lo que está ocurriendo en Catalunya.

La verdad es concreta: el aparato del Estado heredado directamente de la dictadura, y lleno de franquistas, le ha declarado la guerra al pueblo de Catalunya, negando su legítimo derecho a decidir. Lo que estamos viviendo es el rechazo masivo a un régimen, el del 78, que arrastra gravísimas taras autoritarias y reaccionarias, empezando por la misma monarquía que fue impuesta a dedo por el dictador, y que ha llevado a los trabajadores y a los jóvenes de Catalunya y del resto del Estado a una situación de pesadilla en una llamada democracia que no es tal.

Años de recortes sociales brutales, de desahucios, de paro crónico, de empleos basura y salarios miserables, de marginación en nuestros barrios, de privatización de la enseñanza y la sanidad públicas… mientras los bancos son salvados con el dinero público, los políticos corruptos son amnistiados, los violadores son condenados a penas ridículas por una justicia clasista y patriarcal, y nuestros derechos democráticos reprimidos por la ley Mordaza.

La “sagrada unidad de la patria” fue consagrada en la Constitución del 78 como una exigencia de los herederos del franquismo. Nunca se preguntó al pueblo catalán ni a ningún otro si quería esa unidad impuesta por el ruido de sables de los militares.

Los medios de comunicación hablan todo el día del 1 de octubre de 2017. Pero hay que decir la verdad, y no mentiras. En aquella jornada más de dos millones de personas ejercieron pacíficamente su derecho a decidir, y lo hicieron a favor de la independencia y la república, resistiendo la represión desenfrenada de miles de guardias civiles y policías nacionales a las órdenes del Estado centralista.

Sí, aquel día hubo una violencia desmedida en las calles de toda Catalunya. Pero esa violencia fue sólo de una parte, tal como testimonian miles de fotografías, vídeos caseros e imágenes que pasaron los medios de comunicación a lo largo de toda la jornada.

Ahora pretenden hacer lo mismo, y acusan al pueblo catalán y a la juventud catalana de “violencia” y “terrorismo”. No nos engañan. Es el régimen del 78, el Gobierno y el Estado, el que haciendo uso de lo que ellos llaman “violencia legítima”, impiden a porrazo limpio la democracia, encarcelan a quienes organizan un referéndum condenándolos a penas increíbles, y dan alas al nacionalismo españolista, al mismo que sumió a este país en una dictadura que nuestros padres y abuelos soportaron casi cuarenta años.

Hoy, la juventud de Catalunya ha dado una lección a todos. A los que alientan la represión policial, a aquellos que desde el Govern de Catalunya se llenan la boca de “desobediencia” pero al mismo tiempo mandan a los Mossos para golpearnos a ver si abandonamos las calles, y también a esa izquierda parlamentaria española, que nos lanza sermones para que seamos sumisos y aceptemos la injusticia del sistema. Es increíble que los que llegaron para “luchar contra la casta” y “asaltar los cielos”, se posicioneN con la legalidad de las porras, las pelotas de goma, los botes de humo y la sentencia del Supremo.

Desde el Sindicat d’Estudiants queremos agradecer a miles y miles de jóvenes del resto del Estado que nos han hecho llegar su apoyo, y nos han dejado muy claro que no estamos solos en esta lucha por la libertad. Estamos convencidos de que esta causa es completamente justa y vencerá.

Por último, llamamos a toda la juventud catalana a proseguir la huelga general mañana viernes 18, a unirnos con la clase trabajadora en los grandes piquetes de la mañana y en lo que serán manifestaciones inmensas por la tarde. Nada ni nadie nos impedirá conquistar el derecho a decidir y la república catalana de los trabajadores y la juventud.

¡Únete al Sindicat d’Estudiants!
¡Necesitamos una revolución!

Més de 200.000 estudiants a la manifestació de Barcelona i desenes de milers més a tota Catalunya!

El jovent català contra la repressió i per la República

Galeria de fotos i vídeos de les protestes

La vaga de 72 hores convocada pel Sindicat d'Estudiants contra la repressió i la infame sentència del Suprem, i a favor de la república catalana dels treballadors i els joves, està sent immensa. El seguiment de la mateixa supera el 90% en els instituts i universitats, que porten buits des de ja la jornada d'ahir. Però el més important és l'autèntica riuada de centenars de milers de joves que han abarrotat els carrers de Barcelona, ​​Tarragona, Lleida i Girona i moltes més localitats, en les manifestacions estudiantils més multitudinàries que es recorden en dècades.

Ni els intents de criminalització del Govern estatal i de l'Estat, ni la repressió ens aturaran en la nostra justa lluita pel dret a decidir, per la república i la llibertat dels presos polítics.

En un ambient elèctric i entusiasta més de 200.000 joves hem ocupat tot el centre de Barcelona des de Plaça Universitat, Carrer Pelai, Via Laietana... Dues enormes pancartes signades pel Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària han obert la marxa a Plaça Universitat amb els següents lemes: "Per la república catalana del poble, els teballadors i els joves. Aturem la repressió franquista: Vaga general".

La potència de la mobilització ha estat extraordinària, com reflecteixen les fotos i els vídeos que ja han circulat per les xarxes socials. En cap moment s'ha deixat de corejar i cantar consignes: "Llibertat presos polítics", "Els carrers seran sempre nostres", "Som república", "La nostra sentència, independència!", "Li diuen democràcia i no ho és!" , "Catalunya Antifeixista!", "Fora les forces d'ocupació", "Vaga general", "Aqueste judici és una farsa", i moltes més. Els mítings que les companyes han llançat al llarg de tota la mobilització han estat aplaudits a rabiar, igual que el discurs de Coral Latorre, Secretària General estatal del Sindicat d'Estudiants, en una mobilització que ha desbordat totes les previsions.

Una campanya de criminalització. Ni ens callaran ni ens doblegaran

Tant la vaga general estudiantil de 72 hores com la impressionant mobilització d'avui, sense precedents en els últims quaranta anys, respon a totes les mentides i manipulacions que des del Govern del PSOE, Cs i el PP, la policia i els Mossos, i el gruix dels mitjans de comunicació, han abocat en el que és ja una monstruosa campanya de criminalització contra la lluita exemplar del poble de Catalunya.

La calúmnia de presentar la nostra determinació de sortir als carrers com un "tumult violent" -no en va Pedro Sánchez va utilitzar en el seu discurs d'ahir dimecres a la nit la paraula "violència" en més de trenta ocasions-, fins i tot com terrorisme, no té res a veure amb el que està passant a Catalunya.

La veritat és concreta: l'aparell de l'Estat heretat directament de la dictadura, i ple de franquistes, li ha declarat la guerra al poble de Catalunya, negant el seu legítim dret a decidir. El que estem vivint és el rebuig massiu a un règim, el del 78, que arrossega gravíssimes tares autoritàries i reaccionàries, començant per la mateixa monarquia que va ser imposada a dit pel dictador, i que ha portat als treballadors i als joves de Catalunya i de la resta de l'Estat a una situació de malson en una anomenada democràcia que no ho és.

Anys de retallades socials brutals, de desnonaments, d'atur crònic, de llocs de treball precaris i salaris miserables, de marginació en els nostres barris, de privatització de l'ensenyament i la sanitat públiques... mentre els bancs són salvats amb diners públics, els polítics corruptes són amnistiats, els violadors són condemnats a penes ridícules per una justícia classista i patriarcal, i els nostres drets democràtics reprimits per la llei Mordassa.

La "sagrada unitat de la pàtria" va ser consagrada en la Constitució del 78 com una exigència dels hereus del franquisme. Mai es va preguntar al poble català ni a cap altre si volia aquesta unitat imposada pel soroll de sabres dels militars.

Els mitjans de comunicació parlen tot el dia de l'1 d'octubre del 2017. Però cal dir la veritat, i no mentides. En aquella jornada més de dos milions de persones van exercir pacíficament el seu dret a decidir, i ho van fer a favor de la independència i la república, resistint la repressió desenfrenada de milers de guàrdies civils i policies nacionals a les ordres de l'Estat centralista.

Sí, aquell dia hi va haver una violència desmesurada als carrers de tota Catalunya. Però aquesta violència va ser només d'una banda, tal com testimonien milers de fotografies, vídeos i imatges que van emetre els mitjans de comunicació al llarg de tota la jornada.

Ara pretenen fer el mateix, i acusen el poble de Catalunya i el jovent català de "violència" i "terrorisme". No ens enganyen. És el règim del 78, el Govern i l'Estat, qui fent ús del que ells anomenen "violència legítima", impedeixen a cop de porra la democràcia, empresonen els que organitzen un referèndum condemnant-los a penes increïbles, i donen ales al nacionalisme espanyolista. El mateix nacionalisme ranci que va sumir els nostres pares i avis durant gairebé quaranta anys en una dictadura sanguinària.

Avui, el jovent de Catalunya ha donat una lliçó a tots. A tots els que encoratgen la repressió policial, a aquells que des del Govern de Catalunya s'omplen la boca de "desobediència" però al mateix temps envien els Mossos per colpejar-nos a veure si abandonem els carrers, i també a aquesta esquerra parlamentària espanyola, que ens llança sermons perquè siguem submisos i acceptem la injustícia del sistema. És increïble que els que van arribar per "lluitar contra la casta" i "assaltar el cel", es posicionin amb la legalitat de les porres, les pilotes de goma, els pots de fum i la sentència del Suprem.

Des del Sindicat d'Estudiants volem agrair a milers i milers de joves de la resta de l'Estat que ens han fet arribar el seu suport, i ens han deixat molt clar que no estem sols en aquesta lluita per la llibertat. Estem convençuts que aquesta causa és completament justa i vencerà.

Finalment, fem una crida a tot el jovent català a secundar la vaga general de demà divendres 18, a unir-nos amb la classe treballadora en els grans piquets del matí i en el que seran manifestacions immenses a la tarda. Ni res ni ningú ens impedirà conquerir el dret a decidir i la república catalana dels treballadors i els joves.

Uneix-te al Sindicat d'Estudiants!

Necessitem una revolució

 

banneringles

banneringles

banner

banner

banner

banneringles

banneringles

bannersindicalistas

bannersindicalistas