En nom de la Fundació parlarà Ulises Benito. També convoquen el Corrent Marxista El Militante i el Sindicat d’Estudiants. A continuació transcrivim el text de convocatòria. A més, adjuntem l’octavilla, per si vols imprimir-la o reenviar-la. I no acabem sense animar-vos a organitzar al teu col·lectiu, casal, associació, presentacions similars.

La situació actual a Catalunya és seguida amb interès per molts activistes, i com és lògic de forma especial al País Valencià. La massiva mobilització per la independència, l’ofensiva espanyolista de la dreta del PP (acompanyada, com no, per les reformistes espanyols), la demagògia d’un sector ampli de la burgesia catalana, que alça la bandera d’un ‘Estat propi’ dins de la UE (ja veurem durant quant de temps), també amb l’aplaudiment de la majoria de les organitzacions tradicionals de l’esquerra, i la cerca instintiva d’una política d’independència de classe, per part dels treballadors catalans, marquen el procés. Des de la Fundació Friedrich Engels publiquem, en aquest context, el clàssic de Lenin, que, estem convençuts, aportarà llum al respecte a tot aquell que es considere revolucionari i lluite per l’alliberament nacional i social. A continuació transcrivim un resum de la contraportada de l’edició.

‘Escrita entre el febrer i el maig de 1914, fa just cent anys, aquesta obra manté una vigència extraordinària. L’objectiu de Lenin era posar les bases teòriques i programàtiques del marxisme sobre la qüestió nacional i la seua relació amb la lluita de classes. Sense una posició correcta respecte la qüestió nacional, els bolxevics no hagueren pogut encapçalar la revolució d’octubre de 1917 i portar-la cap al triomf. El lector veurà que molts fragments del llibre semblen escrits pensant en la situació actual a l’Estat espanyol i la qüestió nacional a Euskal Herria o Catalunya. El llibre també inclou una introducció àmplia sobre la situació a Catalunya’.

D’aquestes idees volem debatre amb tu. Vine a la presentació i participa!

Si t’interessa el llibre, escriu a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo., o bé truca al 685-09 84 82. PVP: 6€. 100 pàgines.

Octavilla-presentaci-llibr


banner

banner

banneringles

banneringles

banneringles

bannersindicalistas

bannersindicalistas