Llibertat presos polítics! Per la república del poble i el jovent!

Barcelona 12h Plaça Universitat · Tarragona Plaça Imperial Tàrraco

Descarrega la carta per a convocar la vaga al teu centre l'estudis

El dimarts 12 de febrer ha de començar el judici de l’1-O. La fiscalia i l’advocacia de l’Estat designats pel govern de Pedro Sánchez ha assumit els arguments del PP i acusa nou polítics independentistes de “rebel·lió” i nou més de “desobediència greu”, i demana un total de 177 anys de presó. Els alts càrrecs de la judicatura, la policia, l’exèrcit i, en general, de l’Estat franquista, han muntat aquest judici farsa per alliçonar el poble de Catalunya per haver-los derrotat l’1 d’octubre del 2017, quan tot i la violència policial salvatge vam exercir el dret a l’autodeterminació i vam votar democràticament a favor de la República catalana.

Pedro Sánchez porta mesos instal·lat en La Moncloa, però els atacs i les retallades brutals dels últims anys segueixen vigents. El govern del PSOE no ha derogat ni la LOMCE, ni la reforma laboral, ni la Llei Mordassa, ni ha aplicat mesures pràctiques per posar fi a la xacra del masclisme. A més, s’ha plegat a totes les exigències de PP, C’s i Vox respecte el Judici de l’1-O. Lamentablement els dirigents d’Units Podem tampoc han respost a aquesta ofensiva, donant així ales als arguments més reaccionaris que justifiquen la repressió i la negació del dret democràtic a decidir del poble de Catalunya, entre altres moltes coses, i que suposen una amenaça real pels treballadors i el jovent, no només a Catalunya sinó a tot l’Estat.

D’altra banda, el Govern de Torra, el PDeCat i molts dirigents d’ERC fan declaracions a favor dels presos i la república però els seus actes contrasten enormement amb les seves paraules i amb les aspiracions de tots aquells que hem sortit als carrers per acabar amb la repressió de l’Estat, però també  contra les privatitzacions, els desnonaments, les retallades, el masclisme... Han fet tot el possible per impedir que continuï i creixi el moviment de masses als carrers, tractant d’arribar a un acord amb Pedro Sánchez i així sufocar la mobilització.

Des del Sindicat d’Estudiants entenem que la farsa judicial que començarà durant els propers dies és un atac directe als nostres drets democràtics més bàsics. No podem tolerar que s’utilitzin aquest tipus de muntatges al més pur estil franquista, que avui s’exerceixen contra els presos polítics i els exiliats, però que demà seran utilitzats contra la mobilització de qualsevol lluita de treballadors i estudiants en defensa de la sanitat i educació públiques, contra les retallades...

El poble de Catalunya té dret a decidir, a organitzar referèndums democràtics i a mobilitzar-se. Això és precisament el que els hi fa por! Un moviment que s’ha posat en marxa i que ha demostrat una força arrasadora, que no accepta monarques corruptes, ni repressió ni que tampoc acceptarà una república que no acabi amb la desigualtat i la injustícia social: una república catalana dels treballadors i el jovent.

Des del Sindicat d’Estudiants convoquem vaga general estudiantil el dimarts 12F i fem una crida a tots i totes les estudiants, tant d’instituts com universitats, a secundar-la i participar activament a les mobilitzacions. Aquest 12F ha de ser el tret de sortida per la posada en marxa d’un pla de mobilitzacions en ascens que deixi clar que no ens aturarem fins aconseguir la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la construcció d’una República catalana pel poble, que serveixi per impulsar la lluita contra el feixisme i el règim del 78 a tot l’Estat i contra les polítiques de retallades a tota Europa, per construir una societat lliure de qualsevol tipus d’opressió. Els carrers seran sempre nostres!

Tots i totes a la vaga general del 12F!

Per la República catalana dels treballadors i el jovent!

______________

Juicio del 1-O: ¡Huelga General estudiantil el 12F!

¡Por la república del pueblo y la juventud!

Llibertat presos polítics

Por la mañana: Barcelona 12h Plaça Universitat · Tarragona 12h Plaça Imperial Tàrraco

El martes 12 de febrero debe comenzar el juicio del 1-O. La fiscalía y la abogacía del Estado designados por el gobierno de Pedro Sánchez ha asumido los argumentos del PP y acusa a nueve políticos independentistas de "rebelión" y a nueve más de "desobediencia grave", y pide un total de 177 años de prisión. Los altos cargos de la judicatura, la policía, el ejército y, en general, del Estado franquista, han montado este juicio farsa para aleccionar al pueblo de Catalunya por haberlos derrotado el 1 de octubre de 2017, cuando a pesar de la violencia policial salvaje ejercimos el derecho a la autodeterminación y votamos democráticamente a favor de la República catalana.

Pedro Sánchez lleva meses instalado en La Moncloa, pero los ataques y los recortes brutales de los últimos años siguen vigentes. El gobierno del PSOE no ha derogado ni la LOMCE, ni la reforma laboral, ni la Ley Mordaza, ni ha aplicado medidas prácticas para poner fin a la lacra del machismo. Además, se ha plegado a todas las exigencias de PP, Cs y Vox respecto el Juicio del 1-O. Lamentablemente los dirigentes de Unidos Podemos tampoco han respondido a esta ofensiva, dando así alas a los argumentos más reaccionarios que justifican la represión y la negación del derecho democrático a decidir del pueblo de Cataluña, entre otras muchas cosas, y que suponen una amenaza real para los trabajadores y la juventud, no sólo en Catalunya sino en todo el Estado.

Por otra parte, el Gobierno de Torra, el PDeCat y muchos dirigentes de ERC hacen declaraciones a favor de los presos y la república pero sus actos contrastan enormemente con sus palabras y con las aspiraciones de todos aquellos que hemos salido a las calles para acabar con la represión del Estado, pero también contra las privatizaciones, los desahucios, los recortes, el machismo... Han hecho todo lo posible para impedir que continúe y crezca el movimiento de masas en las calles, tratando de llegar a un acuerdo con Pedro Sánchez y así sofocar la movilización.

Desde el Sindicat d’Estudiants entendemos que la farsa judicial que comenzará en los próximos días es un ataque directo a nuestros derechos democráticos más básicos. No podemos tolerar que se utilicen este tipo de montajes al más puro estilo franquista, que hoy se ejercen contra los presos políticos y los exiliados, pero que mañana serán utilizados contra la movilización de cualquier lucha de trabajadores y estudiantes en defensa de la sanidad y educación públicas, contra los recortes...

El pueblo de Catalunya tiene derecho a decidir, a organizar referéndums democráticos y a movilizarse. ¡Esto es precisamente lo que les da miedo! Un movimiento que se ha puesto en marcha y que ha demostrado una fuerza arrolladora, que no acepta monarcas corruptos, ni represión ni que tampoco aceptará una república que no acabe con la desigualdad y la injusticia social: una república catalana de los trabajadores y la juventud.

Desde el Sindicat d’Estudiants convocamos huelga general estudiantil el martes 12F y llamamos a todos y todas las estudiantes, tanto de institutos como universidades, a secundarla y participar activamente en las movilizaciones. Este 12F debe ser el punto de partida para la puesta en marcha de un plan de movilizaciones en ascenso que deje claro que no nos detendremos hasta lograr la libertad de los presos políticos, el regreso de los exiliados y la construcción de una República catalana del pueblo, que sirva para impulsar la lucha contra el fascismo y el régimen del 78 en todo el Estado y contra las políticas de recortes en toda Europa, para construir una sociedad libre de cualquier tipo de opresión. Els carrers seran sempre nostres!

¡Todos y todas a la huelga general del 12F!

Basta de represión franquista

¡Por la República catalana de los trabajadores y la juventud!

banneringles

banneringles

banner

banner

banner

banneringles

banneringles

bannersindicalistas

bannersindicalistas